Nyhedsbrev nr. 5 (Juli 2018)

juli 2018

Nyhedsbrev nr. 5


Kære alle sammen


Så er der kommet spændende nyheder – og gamle kendinge til Landet


Efter en rigtig god tur til Banyuls i maj måned, er ZoBo Vine klar til at præsentere følgende velsmagende nyheder:


Les Côtes de Catalanes – en dejlig hverdagshvidvin på macabeu druen (en lokal drue, der giver en let og frisk vin med indbydende frugt. Anvendes tillige til Cava produktion). Den er ”søster” til vores super populære rosévin fra samme hus, og sælges ligesom roséen til:


65 kr. flasken for virkelig behagelig hvidvin fra Cave L’Etoile – eller 350 kr. for 6 flasker = ca. 10% rabat


Ligesom for efterhånden en del af vores andre vine, tog det ikke Restaurant La La La mange øjeblikke at slå til, da de havde smagt den :)I nyhedsbrevet fra april blev nævnt et par økologiske vine fra Mas Juliette. Under vores besøg blev vi imidlertid præsenteret for en anden økologisk rødvin fra samme hus, og den røg lige ind i sortimentet. Det drejer sig om:


AOP Côtes du Roussillon Villages – Grenache Noir, Syrah og Carignan


85 kr. flasken for lækker økologisk rødvin fra Mas Juliette – eller 450 kr. for 6 flasker = ca. 11% rabat


Vi har i første omgang taget et mindre parti hjem, så vi må se, hvor længe lageret rækker. Den kan med fordel dekanteres, inden den serveres ved 16-18 grader til alle kødretter.Den tredje nyhed er endnu en sød (dessert) vin til samlingen. Denne gang fra lidt nord for Banyuls, nemlig Rivesaltes, der også har en lang tradition for produktion af søde vine. Det er en let (15%) sag, der smager fantastisk til sommerens ikke alt for tunge desserter – eller bare til at nyde – afkølet – i sig selv. Vi fik den til en super skarp pris, hvilket smitter af på vores pris:


95 kr. flasken for Muscat de Rivesaltes fra Mas Juliette (økologisk)Endelig er der en nyhed til de mange rosé connoisseurs, der bl.a. har kastet sig over den økologiske rosé fra Mas Juliette (udsolgt to dage efter seneste nyhedsbrev :) ). Den ligger i den tunge ende prismæssigt for rosé, men kvaliteten er tilsvarende fremragende:


Cuvée Clémentine Rosé fra Domaine Tambour. 80% Mouvèdre, 20% Grenache Noir og 100% godt håndværk. 125 kr. flasken.


Der er selvfølgelig også suppleret med den økologiske rosé fra Mas Juliette. Vi starter med at levere til ”ventelisten” – herefter er der frit slag.Afslutningsvis henledes opmærksomheden på hvidvinen Colliure Blanc 2017 fra Pic Joan. Den var præcis så god som håbet og forventet. Domainet havde 1.000 flasker tilbage ud af en samlet produktion på 4.000 flasker. Vi nappede en hel palle = 600 flasker, hvor over halvdelen er aftaget – så hurtig bestilling anbefales, hvis man ikke vil snyde sig selv for en hvidvinsoplevelse. 95% Grenache Blanc og 5 % Grenache Gris og 125 kr. flasken. Et kup til prisen :)


Tak for opmærksomheden – og fortsat god sommer!


De bedste hilsener

Erling